Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Religion och tro > Diskussion

Davistro
Skapat 2024-05-14 av Davistro, man, 58 år, Örebro län.
Bli inte förbannad
Kristna som talar illa om Israel ligger inte bra till. Guds ord i Mosebok kan inte misstolkas.

Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig.

Svar på inlägg

caritas
#1. Publicerat 2024-05-14 av caritas
Kristna som talar illa om Israel ligger inte bra till. Guds ord i Mosebok kan inte misstolkas.

Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig.
Israel är en demokratisk stat med frihet för sina invånare. Det betyder inte att deras krigspolitik är rätt. Men det är inte lätt att vara en sådan stat i en omgivning av diktaturer och militanta regimer. Detta är min hållpunkt.

Men rent teologiskt; så är inte det politiska Israel detsamma som det som kallas för det andliga Israel. Det andliga Israel är olivträdet; vilka "hedningarna" är inympade på. Detta är Kristi kropp; dvs Kyrkan.

De bibelord du tänker på (tror jag), syftar (mot ovan nämnda tolkning) på Kyrkan och evangeliet. Sedan välsignar vi ändå Israel inte minst pga historien, nuvarande läge, och inte minst för att Kristus själv var jude och praktiserande jude också :)
Roffe
#2. Publicerat 2024-05-14 av Roffe

25 Bröder, jag vill att ni ska känna till denna hemlighet så att ni inte har för höga tankar om er själva: förhärdelse har drabbat en del av Israel, och så ska det förbli till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in. 26 Och det är så hela Israel ska bli frälst, som det står skrivet: Från Sion ska Frälsaren komma och ta bort ogudaktighet från Jakob. 27 Och detta är mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder.

28 När det gäller evangeliet är de fiender för er skull, men när det gäller utkorelsen är de älskade för fädernas skull, 29 för Gud ångrar inte sina gåvor och sin kallelse. 30 Förr var ni olydiga mot Gud, men nu har ni fått barmhärtighet genom deras olydnad. 31 Så har nu också de varit olydiga, för att sedan få barmhärtighet genom den barmhärtighet som ni har fått. 32 Gud har gjort alla till fångar under olydnaden för att sedan förbarma sig över alla.


Kapten
#3. Publicerat 2024-05-14 av Kapten

Så är det, löftena kunna ej svika.

Israels födelse 14 maj är enligt många förutsagt i Jesaja 66:8 och ett starkt tecken i tiden på Guds profetiska klocka: Vem har hört något sådant eller sett något liknande? Kan ett land födas på en dag, ett folk bli till på en enda gång? Ja, Sion föder sina barn när födslovåndorna börjar.

Vissa ifrågasätter vårt stöd till Israel och säger att de är onda, hånar kristna o en massa annat, ja visserligen, men de som säger så förstår inte Guds frälsningsplan för världen, där Israel är centralt. Hatet mot Israel och judarna bottnar i att Jesu andra tillkommelse skall ske till Israel, och då måste nationen finnas, vilken ormen från paradiset försöker förgöra för att hindra Jesu återkomst. Enligt Bibeln kommer Gud att återsamla ett Israel som inte tror och sedan i vedermödan frälsa dem.

Att stödja någon som inte tror kan vara svårt, men vad har vi att säga om oss själva, som Gud bevisar sin kärlek genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare (otroende; Rom 5:6-11). Att hata Israel för att de inte tror är alltså självmål.

Att Israel försöker befria gisslan (som hamas väljer att inte släppa utan låter dö ut en efter en i vidriga förhållanden o ofattbart lidande), både egen gisslan alltså, och befria gazas gisslantagna befolkning från dödskulten hamas, är bara berömvärt och förtjänar allt stöd. Men tyvärr dukar många under för hamas och vänsterns propaganda om folkmord o andra fantasier, men nu börjar sanningen krypa fram även i PK-media om att de flesta döda är hamasmonster som ju deltar i kriget och att övriga ”visst inte var så många”. Israels krigspolitik går ut på att överleva, och alla som kritiserar det följer inte Guds plan. Man kan inte skilja världslig politik från en förandligad teologi, det är en och samma sak. Talar man om det ”andliga Israel” är man redan ute på ett stickspår som leder bort från Gud. Jesus var jude, inte "praktiserande" jude, utan jude. Man kan inte vara svensk eller praktiserande svensk (sett till ursprung, inte inflyttning).

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/gaza-antalet-dodade-kvinnor-och-barn-skrivs-ned
KristianH
#4. Publicerat 2024-05-14 av KristianH
Bra skrivet! Gud kommer aldrig ta tillbaka sina löften! Han kommer fortsätta att välsigna Israel!
Growitz
#5. Publicerat 2024-05-14 av Growitz
När jag kollade fackelceremonin i yad vashem så blev det så tydligt att dom andana som styrde Nazisterna är dom som styr Hamas. Att får höra en förintelse överlevare berätta om hur det var när nazisterna kom till hans by och gick från hus till hus för att döda judarna, samtidigt dyker bilderna upp i mitt huvudet av Hamas som ta sig in i en av kibbutzerna och börja gå från hus till hus för att dödar judar. Detta kriget handlar för Israel om att utrota en terrororganisation som drivs av en ren demonisk ondska och för oss kristna att i bön visa djävulen att Israel tillhör Gud och att han är besegrat.
BrokenToHeal
#6. Publicerat 2024-05-15 av BrokenToHeal
Och den öppnade sin mun till att föra hädiskt tal mot Gud, till att häda hans namn och hans tabernakel och dem som bo i himmelen.

7Och det fick makt att föra krig mot de heliga och att övervinna dem; och det fick makt över alla stammar och folk och tungomål och folkslag. 8Och alla jordens inbyggare skola tillbedja det, ja, envar som icke har sitt namn från världens begynnelse skrivet i livets bok, det slaktade Lammets bok. 9Den som har öra, han höre. 10Den som för andra bort i fångenskap, han skall själv bliva bortförd i fångenskap; den som dräper andra med svärd, han skall själv bliva dräpt med svärd. Här gäller det för de heliga att hava ståndaktighet och tro.

11Och jag såg ett annat vilddjur stiga upp ur jorden; det hade två horn, lika ett lamms, och det talade såsom en drake. 12Och det utövar det första vilddjurets hela myndighet, i dess åsyn. Och det kommer jorden och dem som bo därpå att tillbedja det första vilddjuret, det vars dödssår blev läkt. 13Och det gör stora tecken, så att det till och med låter eld i människornas åsyn falla ned från himmelen på jorden. 14Och genom de tecken, som det har fått makt att göra i vilddjurets åsyn, förvillar det jordens inbyggare; det förmår genom sitt tal jordens inbyggare att göra en bild åt vilddjuret, det som var sårat med svärd, men åter kom till liv. 15Och det fick makt att giva ande åt vilddjurets bild, så att vilddjurets bild till och med kunde tala och kunde låta döda alla som icke tillbådo vilddjurets bild.

16Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan, 17så att ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal. 18Här gäller det att vara vis; den som har förstånd, han räkne ut betydelsen av vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sex hundra sextiosex.
Rosie
#7. Publicerat 2024-05-15 av Rosie
Hej! Ingen som lever i Kristus blir förbannad av Gud för att inte välsigna Israel, ty Kristus har tagit all förbannelse i vårt ställe på korset! Vad är det ni välsignar för att ni tror ni blir förbannade annars? Går ni in under lagen med välsignelse och förbannelse från gamla förbundet?
Hälsn Rosie
Ragnar
#8. Publicerat 2024-05-15 av Ragnar
Kristna som talar illa om Israel ligger inte bra till. Guds ord i Mosebok kan inte misstolkas.

Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig.
Det funkar inte så. Kontexten för uttalandet är GT och gäller närliggande nationer. Det är ingen princip i Guds rike. Församligen är inympad i Israel, och den som förbannar Guds folk, tar Gud hand om. Vi är kallade att välsigna.

När det gäller det krig som förs, är det fruktansvärt. Ingen krigföring där tusentals civila brags om livet kan försvaras. Men det är lätt för oss här hemma och sitta och proffstycka över en kopp kaffe. Vem är att skylla för det som sker. Det bottnar i ett tysenårigt judehat. Hamas är vald på demokratisk väg, så folket har ett visst ansvar. Folket har inte hörsammat Israels varningar, och flytt, utan stannat kvar i krigszoner. Där måste de återigen sägas ha ett ansvar. Vi förfasar oss över att barn dör i krig, men Hamas själva har inga som helst problem att använda barn som mänskliga sköldar. Och vad ska Israel göra? Vilket dilemma! Tar de inte kål på Hamas en gång för alla, riskerar den 7 oktor att gå i repris, och löper de linan ut, kommer civila att drabbas. Men är det Israels fel. Jag anser inte det.
Gideon I
#9. Publicerat 2024-05-15 av Gideon I
Enligt klassisk kristen tro är otroende judar satans folk (Joh 8:42-44, Upp 2:9, 3:9) som gör mycket onda saker som går tillbaka till att de förkastade sin Messias Jesus och mördade honom (1 Thess 2:15) samt skriande "hans blod må komma över och och våra barn" (Matt 27:25), vilket alltsamman innebär att vissa judar får särskilt många demoner eftersom de förkastade Gud och valde att tillbe djävulen.

Denna film är ett måste för att få grepp om vad som hände den 7:e oktober och varför:

The Mystery of Israel - Solved (by Stopworldcontrol.com) (youtube.com)
Kapten
#10. Publicerat 2024-05-15 av Kapten
[...] Detta kriget handlar för Israel om att utrota en terrororganisation som drivs av en ren demonisk ondska och för oss kristna att i bön visa djävulen att Israel tillhör Gud och att han är besegrat.

Tyvärr känner många inte till och tror inte på horrorn den 7 oktober (och alltjämt till denna dag för gisslan som delvis består av tjejer som får utstå löpande sexuella övergrepp), vilket leder till att fokus flyttats från offren till förövarna som det ”är synd om”. Att många inte tror eller känner till vad som hände/r och försöker bortrationalisera det som ”inte så farligt” beror på att det som hänt är så hemskt och också på att de söker logik i det som händer omkring dem och förstår därmed inte det som inte omfattas av deras egen logik. Många försöker hitta någon slags rättfärdigande logik i hamas massmördande, och Dr Phil frågar Netanyahu i en intervju i dagarna över hamas psykologi, vad hamas hade att vinna på mördandet, eftersom de inte gärna kunde ha trott att de skulle utradera Israel, och Netanyahu svarar att hamas är en våldsglorifierande dödskult, med en drift efter mördande och död som egenvärde. Medan Israel värderar liv, värderar hamas döden, och lär sina barn och samhälle att det största är att mörda, vilket leder till en okontrollerad drift, en irrationell impuls, att mörda. Hamas hela mål var bara att mörda och orsaka maximal skada.

Vad hamas gjorde mot människorna, särskilt kvinnorna, finns det många berättelser om, bl.a. i dokumentären ”Screams Before Silence Film”, känsliga personer varnas.

https://www.youtube.com/watch?v=zAr9oGSXgak&ab_channel=ScreamsBeforeSilence

Intervjun finns här: https://www.youtube.com/watch?v=wX6Mk0HndLs&ab_channel=Dr.PhilPrimetime

Dr Phil's Exclusive Interview with Prime Minister Benjamin Netanyahu | Dr. Phil Primetime
Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen