Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Skogsvandraren
Skogsvandraren säger: Önskar er alla (Även Trollen) en Välsignad helg. Kram!
Skriv i megafonen

Forum >> Synpunkter >> Debatt


Öppna profilen till bikerrog

Alla bilder vrids!

Hej!   Kanske är korkad men förstår inte hur man kan göra för att ändra så bilderna hamnar rätt?
Jag testade att vrida bilden innan och spara den så på datorn men när jag lägger in den på KD blir den vriden på samma sätt. Eller beror det på att bilden behöver komprimeras mer?
Öppna profilen till Glorfy
Det har inget med komprimneringen att göra.

En digital bild har något som kallas för exif-data. Denna data innehåller information om bilden, bland annat rotation. På så sätt vet datorn på vilket sätt bilden skall roteras när den visas, även om den inte är sparad på det sättet.
Troligen är det så att kristen date läser bilden, men inte exif-datan och roterar den således inte rätt. När du ändrade rotationen på datorn så ändrade den kanske bara exif-datan, och inte själva bilden.

Hur man kommer runt detta är olika beroende på vilket program du använder.
Öppna profilen till sestir
Just det. När man öppnar en bild i ett bildredigeringsprogram frågar programmet ofta om man vill rotera den i enlighet med Exif-data. Jag brukar svara nej. Sen går jag upp i någon meny, oftast Image eller Bild så brukar där finnas menyval för att rotera bilden med- och motsols. Dessa roterar bilden på riktigt och inte i meta-datan. Sen gör man övriga ändringar och exporterar till lämpligt filformat.
Öppna profilen till Davistro
Var en del strul i början. När jag minskade formatet något i mobilen så gick det bättre.