Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
snömannen
snömannen säger: Härligt Höstlöv! Ikväll är de Alvedonparty! ;) ha,ha.. Inte många knop ikväll!!
Skriv i megafonen

Forum >> Synpunkter >> Debatt


Anonym

Alla dessa fejkprofiler

Hej!

Jag blir så trött på alla fejkprofiler som skriver och vill bli vänner med mig! Det känns som att i 99 fall av 100 så är det en fejkprofil som skriver! Sist var det nån som hette Loveeye eller något liknande.
Var finns alla riktiga och trevliga tjejer??

Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning, Andreas 
Visar sida 1 av 2 sidor, 10 kommentarer per sida
Första |   << Föregående  Nästa >>  |  Sista
Öppna profilen till Kapten
 Ääh, starta inte en tråd till om detta, finns minst två redan. De är ”Till ledningen i Kristen Date!” och ”Känn igen bluffarna - liten guide”. Mycket skrivet där. Fejkarna är rätt blåsta också. fattar inte att någon kan luras av dem. Ibland skriver jag till dem för att se var det leder och bara en vecka efter att ha avvecklat en fejkare som sade sig bo i Limhamn men vägrade svara på frågor om Limhamn kommer nästa fejkare med annat foto men samma e-postadress som "tycker om mig" etc. De har inte kläm på sig själva. 
Anonym
En tråd mindre i ämnet nu eftersom Kd stängt ner "Till ledningen för Kristendate" tråden. 
Anonym
[Raderat av moderator]
Öppna profilen till Kapten
What? Var låg tråden under? Har de stängt, eller raderat? Det är en sak att tröttna på mer påfyllning, men en annan att radera en hel tråd. 
Öppna profilen till KristenDate
Hej!

Jag blir så trött på alla fejkprofiler som skriver och vill bli vänner med mig! Det känns som att i 99 fall av 100 så är det en fejkprofil som skriver! Sist var det nån som hette Loveeye eller något liknande.
Var finns alla riktiga och trevliga tjejer??

Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning, Andreas 

Hei!

Profilen du her viser til ble raskt utestengt fra vår tjeneste. Dersom du skulle ha mistanke om en fejkprofil anbefaler vi deg å rapportere den direkte til oss. Det gjøres ved å åpne profilen og trykke på "Rapportera profil". Alternativt kan du sende en email til oss direkte på support@kristendate.se. Det er mer effektivt enn å rapportere via forumet. Offentlig rapportering av andres profiler kan også føre til negative situasjoner for de involverte. Ber om forståelse for det.

Kan også nevne at fejkprofiler stort sett blir oppdaget og utestengt i løpet av samme dag. Ved utestengelse blir mobilnummer sperret i vårt system, slik at man ikke kan registrere seg på nytt med samme mobilnummer.

Vennlig hilsen
KristenDate
Anonym
Det verkar betydligt lugnare på fejkprofilfronten eller hur? Men var minst lika uppmärksamma som vanligt förstås! 

Kd har tydligen isjösatt ide'n med att låta några medlemmar, mot gratis medlemskap, agera scamsjägare. Ingen aning om hur urvalet gått till men det viktigaste är att det fungerar tycker jag. 

Bra att ledningen tagit tag i problemet. 

Enligt meddelande jag fått från Kd, så förhåller det sig tydligen så här:

"Angående ditt spørsmål om hjelp med å anmelde scams, så er det flere medlemmer som nå bistår med det. Disse får gratis medlemskap hos oss.

Vennlig hilsen
KristenDate"
Öppna profilen till sommarbär
   "Men var minst lika uppmärksamma som vanligt förstås! "

Jaa, precis som oson skriver här ovan så ska vi forstätta vara vaksamma,
dom kommer tydligen igenom fortfarande. 
Lika bild men nytt namn!!
Anonym
Ja, två som jag fick avstängda i slutet på veckan, var tillbaka igen måndag, rapporterade på nytt och de togs bort - men jag undrar för hur länge? Känns som om de behöver öka säkerheten vid registrering, att det krävs fler och sanna personuppgifter för att få skapa konto. 
Det tråkiga är att det skadar tilliten, kan man lita på dem som mejlar osv. Men bra när många hjälps åt för att anmäla dem som är oärliga i sina uppsåt.
Öppna profilen till KristenDate
Hei!

Kan opplyse om at vi, i samarbeide med flere store teleoperatører, har gjennomført en større etterforskning knyttet til scam profiler. Det er i den forbindelse avdekket salg av en rekke svenske mobilnummer til utlandet, disse nummerseriene har så blitt benyttet for å opprette scam profiler i Sverige.

All SMS trafikk til de aktuelle nummerseriene har nå blitt stengt. Dette gjør at de aktuelle nummerseriene ikke vil fungere via vår SMS verifisering, noe som igjen gjør det umulig å opprette profiler via disse nummerene hos oss. Regner med at det vil redusere problemet med scam i fremtiden.

Vi følger nøye med fremover for å sikre at KristenDate er et trygt sted for våre medlemmer :-)

Vennlig hilsen
KristenDate
Öppna profilen till KarinW
Det låter ju bra men fakeprofilerna fortsätter att strömma in lika mycket och ofta som tidigare. Kan det vara så att det inte är "svensksålda mobilnummer" som gjort att det florerar bedragare här utan att användarna använder sig av ett så kallat Temporary Phone Number?  Tex: https://temporary-phone-number.com/

Detta är bara en av många gratissidor man enkelt kan verifiera sig på flera plattformar genom att generera ett telefonummer med ett enkelt klick och få verifikations-SMSet till telefonumret på hemsidan. Snabbt, gratis och effektivt! Jag tror att det är detta bedragarna använder för att skapa sig flera profiler dagligen här och på Instagram, Youtube, Facebook, Twitter, Snapchat och för att inte tala om alla andra dejtingsajter ect.

Tror inte ni kommer åt problemet om ni inte inför en bättre lösning. Flera användare har föreslagit bra sätt att komma runt problemet, tänker ni göra någon ändring?
Det är omöjligt för er att stoppa bedragarna med eran nuvarande taktik. Vi användare måste dessutom sitta och granska profilerna själva och göra jobbet åt er. Vi rapporterar och rapporterar men inget händer.
Bedragarna finns kvar och för varje timme som går ökar risken att fler utsätts för bedrägeri.

Visar sida 1 av 2 sidor, 10 kommentarer per sida
Första |   << Föregående  Nästa >>  |  Sista