Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Kristna Dejtingpoddens Julfest
gladfoliehatt
gladfoliehatt säger: Till KD Ledning ta tag i falskprofilerna och visa på att ni är ärliga, vilket ni inte framstår som nu...
Skriv i megafonen

Forum >> Fritid >> Debatt


Öppna profilen till Roffe

Därför kan periodisk fasta sakta ned åldrandet

Därför kan periodisk fasta sakta ned åldrandet

Forskning inom flera fält försöker hitta ultramoderna metoder som ska hålla oss unga. Men alla åldersforskare intervjuade i Vetenskapens värld har en mer primitiv metod gemensamt: de fastar.  

Det är svårt att konkurrera med det, säger Valter Longo, som i flera studier visat fastandets regenerativa verkan.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-kan-periodisk-fasta-sakta-ned-aldrandet
Öppna profilen till Förtrösta på Herren
Det här är intressant..men ett väldigt märkligt sätt att föryngra sig på, eftersom man vet vad kroppen behöver för att kunna fungera och må bra. 
Man försätter kroppen i ett stresstillstånd där den tvingas till åtgärder som handlar om att överleva. 
Frågan blir: vad "kostar" det att sätta kroppen i detta återkommande svältsystem..? 
Det kan handla om ett par statistiska års teoretisk vinst..kontra en kropp som får jobbigt på andra sätt, och som ger nedsatt livskvalité. 
Sökandet efter att bli yngre, i ett jordiskt perspektiv, får inte bli galenskap i ett brett perspektiv. 
Öppna profilen till Gideon I


Vad som händer vid fasta är att kroppen får tillfälle att rensa ut gifter som ansamlats. Ett alternativt sätt för kroppen att göra sig av med gifter är kanske virus. En intressant teori är att virus är gift som kommer innifrån egna kroppen och när de utsöndras så blir man sjuk. Om du fastar regelbundet slipper du kanske bli sjuk av dina virus.

Även kosten har stor betydelse. Att äta ekologiskt, naturligt och närodlat är nyttigt och bra. Läkemedelsindustrins kemiska preparat, industriprocessad mat och socker utgör de främsta dödsorsakerna i form av biverkningar respektive metabola sjukdomar.
Öppna profilen till Roffe
Stoppa åldrandet. Forskare förstår nu alltmer om hur kroppen åldras och vad som gör oss sjuka när vi blir gamla. Den kunskapen öppnar nu dörren till en science fiction-liknande värld - en värld där forskningen nu försöker hitta metoderna för att bokstavligen bromsa åldrandet, och rentav göra oss yngre. Vi möter forskarna som faktiskt tror att detta är möjligt.

https://www.svtplay.se/video/37416617/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-35-avsnitt-13?info=visa

Öppna profilen till Roffe

Jesus och fastan

18 Johannes lärjungar och fariseerna fastade. Då kom några och frågade Jesus: "Varför fastar Johannes lärjungar och fariseernas lärjungar, men inte dina lärjungar?" 19 Jesus svarade: "Bröllopsgästerna kan väl inte fasta medan brudgummen är hos dem? Så länge de har brudgummen hos sig kan de inte fasta. 20 Men det ska komma dagar när brudgummen tas ifrån dem, och då, på den dagen, kommer de att fasta.

21 Ingen syr fast en lapp av okrympt tyg på en gammal mantel. I så fall river det nya tyget bort ännu mer från den gamla manteln och revan blir värre. 22 Och ingen häller nytt vin i gamla säckar. I så fall spränger vinet säckarna och både vinet och säckarna förstörs. Nej, nytt vin häller man i nya säckar." ( Markus 2:)
Öppna profilen till Förtrösta på Herren
Vi får börja fasta regelbundet allihop..så blir vi som unga kalvar på grönbete efter ett tag. Orkar allt, och ser ut som ynglingar hela bunten.. :-)  Jag kanske kommer att se ut som mitt barnbarn efter ett tag, när telomererna växt till sig ordentligt. ;-)