Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Kristna Dejtingpodden
Skriv en hilsen til alle på KristenDate.se
Skriv i megafonen
Skriv i megafonen

Forum >> Bönegrupp >> Debatt


Öppna profilen till MrAmour

Sveriges första Taizé församling

Böneämne: Sveriges första Taizé församling
Öppna profilen till MrAmour
Taizé - ordet kommer från en ort i Frankrike, där ett broder Roger startade ett ekumensikt brödraskap där både protestanter och romerska katoliker lever i ett slags klosterliv, bröderna får resa och varje år (ej covid år)tar de emot intresserade besökare från hela världne även om de flesta framför allt kommer från Europa, de som  besöker är framför allt ungdomar som deltar i mässa och bön. Taizémässor brukar hållas i många kyrkor, men det är en så härlig form av liturgi; där bönen blir lovsång, i meditativ form upprepas sångerna ett flertal gånger. Skulle gärna vara med starta upp Sveriges första Taizé församling här i Sverige.
Öppna profilen till InteLängreKristen
Taizé - ordet kommer från en ort i Frankrike, där ett broder Roger startade ett ekumensikt brödraskap där både protestanter och romerska katoliker lever i ett slags klosterliv, bröderna får resa och varje år (ej covid år)tar de emot intresserade besökare från hela världne även om de flesta framför allt kommer från Europa, de som  besöker är framför allt ungdomar som deltar i mässa och bön. Taizémässor brukar hållas i många kyrkor, men det är en så härlig form av liturgi; där bönen blir lovsång, i meditativ form upprepas sångerna ett flertal gånger. Skulle gärna vara med starta upp Sveriges första Taizé församling här i Sverige.Men allvarligt!? Ska du fortsätta att försöka sälja in den där meditationsskiten!? 


Matteus 6:7
Och när ni ber ska ni inte rabbla tomma ord som hedningarna. De tänker att de ska bli bönhörda för sina många ords skull. Var inte som de, för er Far vet vad ni behöver innan ni ber honom om det.

Hur svårt kan det va? Det är som att läsa en manual. Gör detta, gör INTE detta!
Öppna profilen till MrAmour
Svar till: Inte längre Kristen 
Det är därför det är så fint med Taizemässor, har du själv varit på någon? Det är inte tomma ord som rabblas!
Det är bön och lovsång i ett.
Du är ändå med här på forumet på Kristendate och ditt användarprofilnamn Inte längre Kristen gör ju att man undrar vilken religion tillhör du då om någon, tror du på Gud? Läs Bergspredikan och gå på en Taizémässa och lyssna...