Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Kristna Dejtingpodden
Kaffemamsen
Kaffemamsen säger: Hej på er alla, hoppas ni mår bra? Så fint höst väder här :)
Skriv i megafonen

Forum >> Politik och samfund >> Debatt


Öppna profilen till Jesusmagnus

Sverigedemokraterna

innan jag lägger ut texten, så undrar jag, vad tycker du om dem, politiken, och Sverige idagsläget?
mer bestämt, fördelar merom, ev nackdelar merom?
vill ha åsikter och en levande politisk Trobaserad debatt^^

väl mött!

/magnus, sverigedemokrat, dock nybörjare.
Visar sida 1 av 8 sidor, 10 kommentarer per sida
Första |   << Föregående  Nästa >>  |  Sista
Anonym
Såg en intervju med Jimmie Åkesson för något år sedan, där han berättade att han är uppvuxen i ett frikyrkligt hem
och även hans fd? sambo. Och på frågan från journalisten om han har en Bibel hemma svarade han "Ja!". 
Öppna profilen till Bexy
Väldigt märkligt att så många kristna idag hyllar och propagerar för Sverigedemokraterna. När jag växte upp var det otänkbart och ansågs oförenligt med Bibelns ord om flyktingar, vår nästa etc
Anonym
Bryr mej inte så mycket, ber istället .....
Öppna profilen till Bexy
Vill dock lägga till mitt tidigare svar att det antagligen inte är en jättebra idé att diskutera partipolitik här på forumet. Finns risk för att det blir propaganda eller att olika partier försöker göra smygreklam.
Visst kan man om man vill prata om politiska frågor man tycker är viktiga ur ett kristet perspektiv- utan att koppla det till ett parti.

Troligen mer lämpligt att presentera sin partitillhörighet i mail till den man konverserar med och även där fråga om deras (om partitillhörighet är en viktig fråga för en)
Öppna profilen till Passion
SD har blivit poppis bland kristna. Trump och Putin likaså. Men för att rösta på dem så behöver man nog vara beredd att kompromissa bort mycket av Bibeln. Men många kan kanske anse att de inte kommer närmare, om man vill engagera sig politiskt. 
Men jag håller med Bexy. Ideologin stämmer inte alls in med Guds ord. Jag ser deras agenda som obiblisk, även om de kan ha bra argument i vissa fall. Men det kan alla partier ha i olika frågor.
Och jag har hört Åkesson dementera att han skulle vara kristen, men att han är som en traditionell svensk däremot som vill bevara landets "kristna värderingar och traditioner". Medan han visar en helt annan sida i andra frågor och sammanhang. Men han talar till dem som är upprörda över det bristande rättssystemet och över våldet som ökar, samt till de som är trötta och arga på etablissemanget. Samtidigt vet vi inte hur ett oprövat kort ser ut i en maktposition.
Men tar vi alla partier och ställer dessa mot varandra så skulle kristna följare av varje parti mena att just deras parti står för de mest bibeltrogna "kristna värderingarna". Det är en subjektiv uppfattning om vad det är. Och inget etablerat parti gör det rakt igenom.
Det närmaste jag har läst om hittills är Kristna Värdepartiet. De har inte, vad jag har läst, kompromissat bort Bibelns hjärtefrågor på någon punkt. Tvärtom så är de samhälleligt kontroversiella i sina bibeltrogna tolkningar in i politiken. Det ska bli intressant att följa deras utveckling. 
Anonym
Sd bildades som en reaktion på att riksdagen 1974,  utan att höra folket, beslöt att Sverige skulle bli "mångkulturellt" och inte svenskt. Riksdagens beslut över huvudet på svenska folket visar att demokratin närmast är ett dåligt skämt. En av dem som var med i uppstarten av Sd var Anders Klarström.  Hans morfar var socialdemokrat. Före detta odemokratiska riksdagsbeslut var alla partier nationalistiska. Nu blev samtliga globalistiska. Vad hade hänt? Jo, massmedia som i Sverige succesivt övertagits av den judiska Bonnierfamiljen hade propagerat för avkristning och internationalism under lång tid och påverkat folks åsikter för judiska och världskommunistiska idéer. Nu skördade judarna med globalistisk agenda skörden av sitt utsäde. Samtidigt hade skolan avkristnats och inrättats efter DDR-modell. Socialdemokraterna  var från början ett parti som skapats  av  judiska marxister  där Marx Och Engels Hade Moses Hess Som Lärofader. Från Hess Kom Både Ordet Nationalsocialism(= sionism för Hess) Och socialism. Därför Kunde Socialdemokraterna Gå från Nationalsocialism Till Världskommunism. Även LENIN var Socialdemokrat . Hess, Marx Och Socialdemokraterna Har Det gemensamt Att De Styrs Av Illuminaterna.
Sd ville ha tillbaka det nationalsocialistiska Folkhemssverige.  Vilket var ett betydligt bättre samhälle som tryggade svenskarnas överlevnad. 
Anonym
Sd har på senare tid kompromissat bort sina kärnfrågor. De har fortfarande en vettig syn i många frågor. Men om Sverige ska överleva den av agendajudarna/sionisterna planerade förintelsen måste merparten av dysfunktionella invandrare repatrieras. Där har Alternativ För Sverige, AFS, en bättre politik. Som det nu är tvingas svenskarna betala för att bytas ut av andra folkslag. Svenskarna betalar för sin egen förintelse, folkmord på sig själva. Främjandet av aborter, främjandet av homosexualitet, krig mot familjen, massmigration - Allt passar in i mönstret av medveten  planerad förintelse.
Detta sker utan större motstånd från ett hjärntvättat folk. 
Sionisterna/globalisterna har en tidigare historia av ett blodigt 1900-tal bakom sig. Se boken "De skapade ett blodigt 1900-tal. - En kritisk granskning av sionistisk makt".
Öppna profilen till Bexy
Som sagt, bäst att hålla partipolitiken borta från forumet.
Öppna profilen till Passion
Ja. Det är samma propaganda som dyker upp stup i ett..oavsett vad det egentligen startar med.
Öppna profilen till Bexy
Ja. Det är samma propaganda som dyker upp stup i ett..oavsett vad det egentligen startar med.

Säkert som Amen i kyrkan...
Visar sida 1 av 8 sidor, 10 kommentarer per sida
Första |   << Föregående  Nästa >>  |  Sista