Jag äter inte längre industriuppfödda djur. Som du visar i länken så är det ett grymt djurplågeri, och det har visats så många gånger i TV och i sociala medier så att alla nu kan veta hur det går till.
Roten till allt ont ligger i begärelsen efter pengar. Inom livsmedelsvärlden så ligger pengar och företagsframgång bakom all farlig, oduglig, besprutad och grymt hanterad mat (djur). Kvantitet går nästan alltid före kvalitet.
För mig är det en moralisk fråga att inte gynna och sponsra djurplågeriet och handeln av plågade olyckliga vanskötta djur. Ofta går detta hand i hand med olika smittor också, som kan leda till att vi kan få olika svåra sjukdomar.
Om djuren lider i hela sina liv, varför ska vi låta dessa djurägare få fortsätta plåga djuren?
Jag har under femton år varit intresserad av kost och näringslära, så jag vet för mycket för att inte bry mig om vad jag äter.
Är jättenoga med att köpa ekologiskt, mat utan kemiska tillsatser och numera nästan helt vegetariskt. Äter ekologiska ägg och ickeodlad fisk från hav och sjöar, annars bara mat från växtvärlden.
Djuren inom matindustrin idag får otjänlig mat. De kan t.ex. matas med kadavermjöl, alltså malda döda djurdelar. Denna mat går in i varje muskel som vi sedan äter upp och hamnar in i våra egna muskler.
Programmet "du är vad du äter" har rätt. Vi får in allt in i våra kroppar och det stannar där till viss del, och blir våra byggstenar.
Jag lärde mig för länge sedan vilka ämnen som jag ska undvika, så det är väldigt enkelt att handla efter det. Men man behöver kunskapen själv idag. Livsmedelverket har ändrats efter vårt medlemsskap i EU. Det som förr var förbjudet här har nu blivit tillåtet och släpps in över våra gränser igen. Giftiga bannlysta ämnen finns i våra varor igen. T.ex. giftiga AZO-färger. De finns i godis, läsk och annat färgglatt. Det kan t.o.m. finnas varningstext på godispåsar för "förändrat beteende hos barn". Och det är bara en av "biverkningarna".
Livsmedelverket resonerar så här nu:
Ansvaret ligger på kunden att ta reda på fakta runt den mat kunden köper och äter.
Tro inte att allt som finns i affärerna är bra för kroppen och att alla E-ämnen är ok och ofarliga. Ta reda på fakta!
Ca 5% av alla kunder tittar på innehållsförteckningen och ca 2% är medvetna om vad de handlar och äter.
Det är säkert som du säger i stort men det finns undantag, de mindre köttgårdarna med egen gårdsbutik. Jag har en sån gård runt hörnet och det finns inget av det du säger om gifttillägg och annat i kornas kost. De äter ensilerat gräs och egen producerat krossat korn plus saltstenar och mineraler. Det kostar mer att producera men vill vi äta "riktig" mat är det där vi finner både kött, fläsk, kyckling och ägg som ryms under den gamla etiketten om hur mat borde produderas.