Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Kristna Dejtingpodden
man
man säger: En välsignad vecka till alla som ber till Jesus!
Skriv i megafonen

Forum >> Politik och samfund >> Debatt


Anonym

Förintelsen kan ha varit värre än anat

Amerikanska forskare har gått igenom alla läger, anstalter och institutioner som Hitlers regim använde för att döda och spärra in judar och oliktänkande.
Nu menar de att så många som 20 miljoner kan ha dött under förintelsen.
– Fynden är chockerande, säger Geoffrey Megargee, som står bakom studien.
Nätverket av koncentrationsläger och ghetton under andra världskriget kan ha varit mycket större än vad man tidigare trott, skriver The Independent.
Forskare vid United States Holocaust Memorial Museum (HMM), i Washington, har katalogiserat alla koncentrations- och arbetsläger, ghetton och anstalter som drevs av det nazistiska styret i Tyskland.
Totalt har man hittat 42 500 olika institutioner, mer än dubbelt så många än vad man tidigare trott.
– Fyndet är chockerande, vi har räknat både kända och tidigare okända läger och institutioner, säger Geoffrey Megargee, studiens chef.
”Många fler dog”Den nya genomgången tyder också på att långt fler kan ha dött i den nazistiska regimens läger.
Så många som 15 till 20 miljoner tros ha blivit hållna, mördats eller dött i dem. Tidigare har man vid HMM uppskattat att 5-6 miljoner judar och 6 miljoner andra dödades under förintelsen, av nazisterna.
– Siffrorna är så mycket högre än vad vi trodde först. Vi vet redan hur fruktansvärt livet var i lägrena och ghettona, men det här är otroligt, säger Hartmut Berghoff, chef vid det Tyska historieinstitutet i USA, till The Telegraph.
 Förutom judar dödades polacker, romer, sovjetiska krigsfångar, homosexuella, meningsmotståndare till nazismen, funktionshindrade, frimurare, övriga slaver och personer från Jehovas vittnen.

Källa Aftonbladet.
Anonym
Jag läste om undersökningen när den var på gång. Finns det underlag för det här så är det som de säger: chockerande.
Anonym
Ja man undrar om det kan bli värre än vad vi redan vet. Det här borde ha gjorts tidigare men huvudsaken är att det kommer fram och dokument skrivs. Rullgardinen dras upp över en mörk bit av Europas historia.
Har vi lärt oss läxan? 
Anonym
Ja man undrar om det kan bli värre än vad vi redan vet. Det här borde ha gjorts tidigare men huvudsaken är att det kommer fram och dokument skrivs. Rullgardinen dras upp över en mörk bit av Europas historia.
Har vi lärt oss läxan? 


Det hoppas jag att vi har gjort. När "massan" vänder kan det lätt kantra åt det andra hållet.

Nu har vi en knepig situation i Sverige. Låt oss nu för Guds skull hålla oss sakliga, syna faktan, diskutera på en bra nivå och se om vi kan styra upp skutan så den blir rät och fin.
Anonym
Åsiktsregistrering, mandatkapningar, censur, politisk indoktrinering i utbildningsväsendet osv måste bort. Frågan är vad vi får istället, men detta kan inte fortsätta för det blir bara värre.
Anonym
http://sv.wikisource.org/wiki/Nationalsocialistiska_tyska_arbetarepartiets_partiprogram

Gamla NSDAP's partiprogram.

Vi har nu en situation som riskerar att leda till ökad nationalsocialism om den tillåts eskalera.

Det betyder ju dock inte att precis allt i NSDAP's program i sig är helt fel, men vi kan lätt syna vad som gett vad här.

*I frågan om etnisk rensning började det med påtvingad segregation. Medborgarskap efter blodsband endast. Judar kan inte vara medborgare ens om de har blodsband.
* Vi ser även en extrem socialism. Det allmänna alltid före individen och liknande. Förskansandet av privat egendom till staten.
* Statlig styrning av media.
* En medborgerlig plikt att "bevara sig till kropp och själ".

Lägger till: Kraftig upprustning av armén
Anonym
*I frågan om etnisk rensning började det med påtvingad segregation. Medborgarskap efter blodsband endast. Judar kan inte vara medborgare ens om de har blodsband.
* Vi ser även en extrem socialism. Det allmänna alltid före individen och liknande. Förskansandet av privat egendom till staten.
* Statlig styrning av media.
* En medborgerlig plikt att "bevara sig till kropp och själ".


Jämför:
* I frågan om etniska rensningar började det med en påtvingad integration. Medborgarskap till vem som helst.
* Vi ser en extrem kapitalism/ liberalism. Individen alltid före det allmänna och liknande. Privatisering och utförsäljning av statlig egendom till privata aktörer för struntsummor.
* Kapitalstyrd media.
* Medborgarna ska ges exakt samma vilkor i samhället, oberoende av vad det kostar det allmänna, och oberoende av deras handikapp.

Lägger till: Kraftig nedrustning av försvaret
Anonym
Det som slasktidningar skriver behöver man inte bry sig om eller ens köpa. De har alla glömt åttonde budet: "Du skall inte bära falskt vittnesbörd om din nästa".

Från Wikipedia:

"Propaganda är ett viktigt vapen i krig. Den kan utnyttjas på många olika sätt och i olika roller; att avhumanisera och skapa hat mot fienden, vare sig det rör sig om en yttre eller inre fiende. Propaganda polariserar som regel, i motsats till sämjande avsikter. Avsikten är att skapa en särskild – och avsiktligt ofullständig eller falsk – bild av någon eller något. Laddade ord och bilder används (eller utelämnas) i avsikt att väcka känslor, och sprida uppfattningen att saker skett trots att det inte är sant. Ofta avser propaganda att få den egna befolkningen att tro att orättvisor begåtts, att de själva är offren och fienden förövaren. Ur propagandans synvinkel är det irrelevant om det är sant eller falskt, bara budskapet är trovärdigt nog att spridas och slå rot.
Propaganda och informationskontroll är sedan länge en etablerad del i den psykologiska krigföringen."

Problemet är att det inte skrevs något fredsavtal 1945 eller därefter, till skillnad mot "Versaillesfreden" 1918. Därför bad britterna tyskarna om ursäkt för krigspropagandan efter första världskriget. Efter 1945 kom inga sådana ursäkter.

1945 påtvingades Tyskland en vilkorslös tysk kapitulation utan fredsavtal. Den lagliga tyska regeringen under Hitler ersattes med en olaglig ockupationsregering, som inte heller den slöt något fredsavtal. Kriget tog egentligen inte slut utan fortsatte i annan form.

Istället genomförde segrarmakterna "rättegångar" mot de besegrade. Segrarmakterna delade även upp Tyskland i ockupationszoner och genomförde en avnazifierings- och "demokratisk" omskolningsprocess. Krigspropagandan var en del av denna "omskolningsprocess".

Mellan 1945 och 1950 dog fler civila tyskar än under hela kriget, då de allierade inte gav dem tillräckligt att äta. Även många tyska soldater, drygt en miljon, som kapitulerat svalt ihjäl. Läs här:

http://www.eaec-se.org/articles/Adelskogh/Vae-Victis-Om-Forintelsen-Av-Tyskland.htmAnonym
Oskar Schindler och Schindlers list en otäck men bra film.
Kristallnatten är till åminnelse nästan varje år i Kristet Center i Örebro, finns säkert fler församlingar som vill hedra de som dog i lägren.
Vi säger att det aldrig får hända igen. Men ändå sker det på sina platser utöver världen. Och den laglöse kommer en dag att ha ihjäl människor som inte tillber honom med. Vår fiende i andevärlden hatar judarna för att frälsningen kommer från dem, samt vi troende på "den vägen" som tror på Bibelns Jesus. För vi kommer ut ur Jesus som är judarnas konung som Pilatus sade...han visste vem Jesus var. Men tvådde sina händer i oskuld, för Jesus sade att de som utlämnade honom till Pilatus hade större skuld.