Aquilina säger: Den Stora Älgvandringen gillar jag. Vara i nuet i skogen, där fast samtidigt här hos mig. En fin start på våren.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Politik och samfund > Diskussion

sanningssökare
Skapat 2022-06-25 av sanningssökare, man, 63 år, Gävleborgs län.
Blir vi lurade av Public Service ?
Blir vi lurade av Public Service? Varför rapporterades det så minimalt från detta stora möte? Putins 73 min långa tal på en kongress där alla länder i världen var med utom västvärlden. Ingen rapportering från detta stora möte, varför? Detta kan vara en ögonöppnare för många. Se denna nyhetssändning, från en alternativ nyhetsutgivare här i sverige, och dela sen vad du tänker om detta.

Putins viktiga tal den 17 juni mörkas helt av SVT.

https://swebbtv.se/w/8medC3mr9KpwStz6yrmivu

Svar på inlägg

sestir
#1. Publicerat 2022-06-25 av sestir
Putinsmetning av kritik mot Public Service.
Aron Flams och Jens Ganmans bok Älskade Pulic Service är tydligen farlig. :D
Anonym
#2. Publicerat 2022-06-25 av Anonym
Det finns mycket skit som händer i bakgrunden som vi inte blir informerade om. Konflikten mellan Ryssland och Ukraina har pågått i flera år och Ukraina är långt ifrån någon demokrati. Många regimkritiker har fängslats och mördats under parollen att de är "landsförrädare". Så Ukraina har mycket skit på sitt samvete också.

Detta försvara dock INTE det hänsynslösa övervåld som nu används utav Ryssland och som riktar in sig på civila offer. Hade man enbart fokucerat på militära mål och att avväpna Ukraina, då hade det varit en sak. Men så som nu sker är totalt oförsvarbart. Sen går det nog inte att utesluta att det förekommer "false flag" operationer från de nynazistiska militära förband som finns i Ukraina och att en del utav detta skylls på Ryssen. Sanningen är alltid det första offret i ett krig. Men bortsett från det så anser jag att Rysslands urskiljningslösa angrepp på civilbefolkningen är ett krigsbrott. Och det värsta är att detta cenariot har en stor risk att sprida sig över Europa.
Gideon I
#3. Publicerat 2022-06-25 av Gideon I
Blir vi lurade av Public Service? Varför rapporterades det så minimalt från detta stora möte? Putins 73 min långa tal på en kongress där alla länder i världen var med utom västvärlden. Ingen rapportering från detta stora möte, varför? Detta kan vara en ögonöppnare för många. Se denna nyhetssändning, från en alternativ nyhetsutgivare här i sverige, och dela sen vad du tänker om detta.

Putins viktiga tal den 17 juni mörkas helt av SVT.

https://swebbtv.se/w/8medC3mr9KpwStz6yrmivu
Sammanfattning från "Global News":

Den gamla världen är över: De viktigaste slutsatserna från Putins första stora tal sedan Rysslands militära offensiv i Ukraina

Rysslands ledare har begravt den gamla världsordningen och beskrivit sin syn på Rysslands och världens framtid i ett viktigt tal.

Nya maktcentra har uppstått, den unipolära världsordningen kommer inte tillbaka och det ”koloniala” sättet att tänka har misslyckats, sade Rysslands president Vladimir Putin vid det internationella ekonomiska forumet i S:t Petersburg (SPIEF) på fredagen, i vad Kreml beskrev som ett ”extremt viktigt” tal.

I. Den gamla världsordningen är borta med vinden

När USA förklarade segern i det kalla kriget betecknade amerikanerna sig själva som ”Guds budbärare på jorden”, med intressen som borde betraktas som heliga och utan skyldigheter, sade Putin till publiken på SPIEF. Nya maktcentra har sedan dess uppstått och har rätt att skydda sina egna system, ekonomiska modeller och suveränitet.
Dessa ”verkligt revolutionära, tektoniska förändringar i geopolitiken, världsekonomin, den tekniska sfären och hela systemet för internationella förbindelser” är ”grundläggande, avgörande och oundvikliga”, sade Putin. ”Och det är ett misstag att påstå att man kan vänta ut tider av turbulenta förändringar och att saker och ting kommer att återgå till det normala; att allt kommer att bli som det var. Det kommer det inte att göra.”


Gideon I
#4. Publicerat 2022-06-25 av Gideon I


II. Antiryska sanktioner gav bakslag för västvärlden

När USA och dess allierade inledde kampanjen för att ”avstyra” Ryssland på grund av konflikten i Ukraina hoppades de att krascha och underminera den ryska ekonomin och det ryska samhället. Sanktionerna har i stället blivit en bumerang för sina skapare och förvärrat de sociala och ekonomiska problemen, drivit upp kostnaderna för mat, el och bränsle och försämrat livskvaliteten i hela västvärlden, men framför allt i Europa.
”Europeiska unionen har helt förlorat sin politiska suveränitet, och dess byråkratiska eliter dansar efter någon annans pipa och accepterar allt de får höra uppifrån, vilket skadar deras egen befolkning och deras egen ekonomi”, sade Putin.
EU:s medborgare kommer att få betala priset för ”beslut som är skilda från verkligheten och som fattas i strid med sunt förnuft”, tillade han, eftersom de direkta förlusterna enbart på grund av sanktionerna kan överstiga 400 miljarder dollar på ett år.

III. Energipriser och inflation är självförvållade

Att skylla de höga energipriserna och inflationen i väst på Ryssland – ”Putins prishöjning”, som Vita huset uttryckte det – är en ”dumhet” och ”avsedd för människor som inte kan läsa eller skriva”, sade den ryske presidenten.
”Skyll inte på oss, skyll på er själva”, sade Putin.
EU:s ”blinda tro på förnybara källor” och övergivande av långsiktiga naturgasavtal med Ryssland ledde till att energipriserna steg kraftigt förra året, enligt den ryske ledaren. Under tiden tog både USA och EU itu med Covid-19-pandemin genom att trycka biljoner dollar och euro.


Gideon I
#5. Publicerat 2022-06-25 av Gideon I


IV. ”Elitförändring” väntar västvärlden

Den politik som EU:s och USA:s ledare bedriver förvärrar ojämlikheten och splittringen i deras samhällen, inte bara när det gäller välfärd utan också när det gäller olika gruppers värderingar och inriktning, sade Putin.
”Ett sådant avståndstagande från verkligheten, från samhällets krav, kommer oundvikligen att leda till en våg av populism och en tillväxt av radikala rörelser, till allvarliga sociala och ekonomiska förändringar, till förnedring och, inom en nära framtid, till ett byte av eliter”, sade den ryske ledaren.

V. Om det blir en svältkatastrof är det inte Rysslands fel

USA:s och EU:s sanktioner mot Ryssland – särskilt mot gödsel- och spannmålsexport – är en av orsakerna till den växande globala livsmedelsosäkerheten, påpekade Putin. Om det uppstår svält i världens fattigaste länder ”kommer detta helt och hållet att ligga på den amerikanska administrationens och den europeiska byråkratins samvete”.

Problem med livsmedelsförsörjningen har uppstått under de senaste åren – inte månaderna – på grund av ”kortsiktiga åtgärder av dem som är vana vid att lösa sina problem på någon annans bekostnad”, som snedvrider handelsflödena genom att trycka pengar i ett slags ”rovdjurskolonialpolitik”, sade Putin.

Ryssland är redo att skicka mat till Afrika och Mellanöstern, där hotet om svält är som mest akut, men står inför ”logistiska, finansiella och transportmässiga” hinder som västvärlden har ställt upp, sade han.


Gideon I
#6. Publicerat 2022-06-25 av Gideon I


VI. Orsaker till konflikten i Ukraina

Ryssland skickade trupper till Ukraina i februari eftersom väst vägrade att följa sina åtaganden och det var ”helt enkelt omöjligt att nå nya överenskommelser med dem”, sade Putin. Beslutet var ”påtvingat, men nödvändigt”, eftersom Ryssland hade all rätt som suveränt land att försvara sin säkerhet och skydda sina medborgare och invånarna i Donbass från ”folkmord av Kievregimen och nynazister som fick västvärldens fulla skydd”.

Västvärlden ägnade åratal åt att förvandla Ukraina till en ”antirysk” stat och pumpade den med vapen och militära rådgivare, sade Putin och påpekade att de ”inte brydde sig ett dugg” om Ukrainas ekonomi eller dess befolknings liv, utan ”sparade inga kostnader för att skapa ett Nato-fäste i öster, riktat mot Ryssland, för att odla aggression, hat och ryssofobi”.
”Alla mål för den särskilda militära operationen kommer att uppnås villkorslöst”, sade Putin.

VII. Ekonomisk utveckling är ett uttryck för suveränitet

På 2000-talet kan suveränitet inte vara partiell, hävdade Putin. Alla dess delar är lika viktiga och kompletterar varandra, och ekonomin är en av dem. Det finns fem nyckelprinciper som Ryssland kommer att följa i den ekonomiska utvecklingen: Öppenhet, frihet, social rättvisa, infrastruktur och teknisk suveränitet.
Ryssland kommer ”aldrig att följa vägen till självisolering och autarki”, utan kommer att utöka interaktionerna med alla som vill handla, sade Putin och tillade att det finns ”många sådana länder”. Moskva kommer också att stödja privata företag, bygga och reparera sin transportinfrastruktur, försöka minska den sociala ojämlikheten och se till att dess nyckeltekniker inte är beroende av utländsk import.

”Verkligt suveräna stater är alltid engagerade i jämlika partnerskap”, medan ”de som är svaga och beroende i regel är upptagna med att leta efter fiender, plantera främlingsfientlighet eller slutligen förlora sin originalitet, sitt oberoende och blint följa överherren”, sade han.



Anonym
#7. Publicerat 2022-06-25 av Anonym
Tack för sammanfattningen, Gideon
Gideon I
#8. Publicerat 2022-06-25 av Gideon I
Det finns mycket skit som händer i bakgrunden som vi inte blir informerade om. Konflikten mellan Ryssland och Ukraina har pågått i flera år och Ukraina är långt ifrån någon demokrati. Många regimkritiker har fängslats och mördats under parollen att de är "landsförrädare". Så Ukraina har mycket skit på sitt samvete också.

Detta försvara dock INTE det hänsynslösa övervåld som nu används utav Ryssland och som riktar in sig på civila offer. Hade man enbart fokucerat på militära mål och att avväpna Ukraina, då hade det varit en sak. Men så som nu sker är totalt oförsvarbart. Sen går det nog inte att utesluta att det förekommer "false flag" operationer från de nynazistiska militära förband som finns i Ukraina och att en del utav detta skylls på Ryssen. Sanningen är alltid det första offret i ett krig. Men bortsett från det så anser jag att Rysslands urskiljningslösa angrepp på civilbefolkningen är ett krigsbrott. Och det värsta är att detta cenariot har en stor risk att sprida sig över Europa.
Sant att krigets första offer är sanningen. NATO och CIA har stöttat ryssfientliga extremister sedan 1950-talet. Ungefär 14000 civila har dödats sedan 2015 i ett NATO-stött inbördeskrig mot Ukrainas utbrytarprovinser, som inte accepterade de amerikanska statskupperna i Kiev 2004 och 2014. NATO och USA har brutit mot det så kallade Minskavtalet, se Wikipedia. Azov är inte "nazister" av det slag som utgjorde den gamla tyska nationalsocialismen, utan ryssfientliga ukrainska nationalister, vars förgrundsgestalt är Stephan Bandera. Tiotusentals ukrainare välkomnade de tyska trupperna 1941 och tjänstgjorde i Waffen-SS, men inte för att kämpa för Hitler utan för att strida mot ryssarna. Enligt den amerikanske fd underrättelseofficeren Scott Ritter betraktar Azov ryssarna som 'orcher'. Dessa gömmer sig likt IS bakom mänskliga sköldar av civila, därav talet om att ryssarna attackerar civila mål. Men ett civilt mål som är befäst räknas som militärt mål. Skälet till den långsamma ryska framryckningen har varit för att skona civila. De här azovenheterna har i många fall begått grova krigsförbrytelser mot ryska soldater och civila ryssar, eftersom de betraktar dem som 'orcher'. Men Västmedia rapporterar bara Kievregimens krigspropaganda som sanning.
Gideon I
#9. Publicerat 2022-06-25 av Gideon I
Blir vi lurade av Public Service? Varför rapporterades det så minimalt från detta stora möte? Putins 73 min långa tal på en kongress där alla länder i världen var med utom västvärlden. Ingen rapportering från detta stora möte, varför? Detta kan vara en ögonöppnare för många. Se denna nyhetssändning, från en alternativ nyhetsutgivare här i sverige, och dela sen vad du tänker om detta.

Putins viktiga tal den 17 juni mörkas helt av SVT.

https://swebbtv.se/w/8medC3mr9KpwStz6yrmivu
Bonniermedias osmakliga globalistpropaganda gällande Covidcirkusen och nu Ukrainakrisen, är ett tungt vägande skäl till att jag inte förnyat min prenumeration på lokaltidningen vid halvårsskiftet. Public Service är inte bättre, att vi ska behöva betala för denna lögnmedia via skattsedeln är skamligt.
Mitt tips är att istället stödja alternativmedia, som Swebbtv. Vill man ha en papperstidning, ett säkrare alternativ vid internetcensur eller strömavbrott, så kan man teckna en prenumeration på veckotidningen Nya Tider, Startsida - NyaTider.se. De var de enda som tog in en artikel från mig angående NATO-medlemskap, medan såväl sekulär vänsterliberal press som så kallad kristen media; Världen idag, nobbade min artikel.
Anonym
#10. Publicerat 2022-06-25 av Anonym
Ja, azovenheterna har mycket blod på sitt samvete, det har jag förstått och det var lite det jag syftade på med "false flag" operationer.
Aquilina säger: Den Stora Älgvandringen gillar jag. Vara i nuet i skogen, där fast samtidigt här hos mig. En fin start på våren.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen