Sommarsol säger: "Goda vänner är som solstrålar. Man ser de inte alltid men tanken på att de finns värmer"
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Diverse saker > Diskussion

KristenDate
Skapat 2020-12-21 av KristenDate, man, 49 år, Stockholms län.
Tips och råd för de ensamma vid jul från Öyvind Isaksen
Tips och råd för de ensamma vid jul från Öyvind Isaksen

Jul kan vara en svår tid eftersom vi har så många förväntningar på hur det ska vara, och i år kan det vara extra ensamt för många av oss. Ensamhet kan drabba de flesta, men kanske särskilt singlarna, de frånskilda och de äldre som har tappat alla sina nära och kära. Och alla som vanligtvis är inbjudna till stora familjemiddagar.

Välgörenhet har sällan varit viktigare än i år. Små saker kan göra stor skillnad. Kanske bara en pratstund med en granne som ofta är ensam, någon julkaka som du har kvar vid en bekants dörr eller ett telefonsamtal till någon du misstänker är ensam.

Vi på KristenDate.se och Kristna Dejtingpodden vill komma med några tips och råd för de ensamma vid jul:

Tips 1

Ta initiativ även om vi känner oss ensamma. Bär fina kläder, gå en promenad varje dag för att få frisk luft. Tänk inte så mycket att andra har det bättre än du, det kan ofta ge destruktiva tankar och göra ensamheten ännu värre. Acceptera att detta är livet just nu, och kom ihåg att det kommer att bli bättre – det finns en morgondag.

Tips 2

Var öppen om din situation, prata med familj och vänner. Skicka en hälsning till någon på KristenDate.se och önska god jul. Du kanske hittar någon där som befinner sig i samma situation som du. Det kan ge glädje åt er båda. Ring en organisation om du behöver prata om dåliga saker som ofta dyker upp vid jul.

Tips 3

Bestäm att julen är en tid att ha kul. Lyssna på julmusik, häng julbelysning, dekorera en julgran. Gör din favorit julmiddag och roa dig även om du är ensam. Gå en promenad, titta på julfilmer eller julprogram på TV. Läs en bra bok. Köp en present till dig själv och öppna de du har fått från familj och vänner. Då ska du se att julen finns där för alla, även om du är ensam.

Se ochså:
En varm julhälsning vill vi på Kristendate.se och Kristna Dejtingpodden sända er

Svar på inlägg

Inget svar för ögonblicket.
Sommarsol säger: "Goda vänner är som solstrålar. Man ser de inte alltid men tanken på att de finns värmer"
Skriv Skriv här Skriv i megafonen