Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Kristna Dejtingpodden
Kaffemamsen
Kaffemamsen säger: God morgon på er :) Då är det dags att ta Gud i handen och se vad han har för den här dagen :) Ta hand om er, Bless :)
Skriv i megafonen

Forum >> Religion och tro >> Debatt


Öppna profilen till Popah

#härförattstanna

Bibeln idags projekt för att hjälpa barn och unga in i ett livslångt lärjungaskap och att uppmuntra och underlätta generationsöverskridande relationer. Projektet lanserades februari 2020 och är just nu inne i fas 2.

Mer information via www.härförattstanna.se

Under vintern 2020 kunde vi ta del av oroande rapporter från #sverigeskristnaråd #skr om hur många barn och ungdomar upplever sig själva ifrågasätta och osäkra i mötet med den svenska majoritetskulturen som dominerar i våra offentliga miljöer. Samtidigt finns det flera trendspaningar som under flera års tid pekat ut en alarmerande utveckling för samtliga av väckelsekristendomen i allmänhet och de traditionella frikyrkosamfunden i synnerhet. Vi är på väg att förlora stora delar av både vår egen och de nu uppväxande generationerna.

Därför drog vi på #bibelnidag igång kampanjen #härförattstanna där vi under det året hoppas kunna lyfta fram inspirerande berättelser både från människor uppväxta inom #viiefk #pingst och #equmeniakyrkan eller hittat dit under livets resa, där vi dels hjälps åt att teckna den gemensamma berättelsen hos oss som vid någon punkt i livet beslöt oss för att vi var just #härförattstanna men också samla på oss erfarenheter från er som av olika anledningar beslöt er för att lämna.

Vi hoppas att den här gruppen skall kunna bli en mötesplats där vi delar med oss av varandras livsberättelser under hashtaggen: #härförattstanna och #visomförsvann och möts i ömsesidig nyfikenhet och respekt för varandras erfarenheter från svensk frikyrklighet oavsett om du ingått i de samfunden vi undersöker eller har din bakgrund i andra rörelser inom väckelsekristendomen.

Har du en berättelse som du skulle vilja dela med dig av via text eller ljud och bild?

Tveka inte att kontakta mig!


https://youtu.be/NclV7-cP9_Yx

Öppna profilen till Bexy
Ett spännande och viktigt projekt! 
Öppna profilen till Popah
Åh, tack för uppmuntran Bexy! 


Vore jätte kul om du ville dela med dig av din berättelse! :-) 
Öppna profilen till Bexy
Åh, tack för uppmuntran Bexy! 


Vore jätte kul om du ville dela med dig av din berättelse! :-) Jag ska fundera på saken  :)
Öppna profilen till Popah
Ser fram emot det!