Aquilina säger: Den Stora Älgvandringen gillar jag. Vara i nuet i skogen, där fast samtidigt här hos mig. En fin start på våren.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Religion och tro > Diskussion

Anonym
Skapat 2019-03-30 av Anonym.
Kabbalismen. "Frälsning genom synd" - 1666"



1666 obs årtalet.


”Frälsning genom synd” lördagsfilm:


https://www.youtube.com/watch?v=QevMe9Hcyjc


Filmen handlar om den judiska kabbalismen och är både en sammanfattning och fördjupning av vad Kjell Sjöberg hade funnit redan omkring 1982. Vi får också veta hur kabbalismen är kopplad till sionismen och världens rikaste familj, Rothschild och vilken inverkan kabbalismen har haft på 1900-talets historia och in i våra dagar.



Svar på inlägg

Anonym
#1. Publicerat 2019-03-30 av Anonym

Från Kjell Sjöbergs bok:

”Isaac Luria var namnet på en rabbin och mystiker, 1534-1572, som lärde att

mystikerna skulle påskynda ändens tid och Messias kommande. För att det messianska riket skulle kunna upprättas åt Israel, måste ett sönderfall ske i hednavärlden.

Detta kallades för ”att krossa lerkärlen”, vilket betydde att alla icke-judiska nationer var fyllda av onda krafter. De kabbalistiska mystikerna skulle gå ned i hedningarnas avgrund och på så sätt påskynda hednanationernas sönderfall.

Enligt denna syn berodde förskingringen av det judiska folket inte på deras felsteg och synder, utan på att de skulle vara med och påskynda en stor gudomlig plan. Tanken växte fram att Israels återupprättelse skulle komma genom synd. D v s genom att synda skulle Messias ankomst komma fortare.

Anonym
#2. Publicerat 2019-03-30 av Anonym

Sabbatai Zevi (1625-1676) var ännu ondare. Den 16:e september 1666- obs. talet 666 – begav han sig till Sultanens stad Adrianopel och utropade sig till Messias men blev genast arresterad och inför skjutfärdiga bågskyttar avsvor han sig sin judiska tro och övergick till den muslimska läran, och det blev ett blaha för judendomen – men många judar följer honom: officiellt muslimer, turkiska namn, men i hemlighet judiska namn och hemliga synagogor. Sabbatais Zevis välsignelse lyder: ’Prisad vare Han, som låter oss göra det förbjudna!’ Tre personer finns i gudomen: Fadern = Satan, Sonen = den kommande Anti-Krist, och en kvinnlig gudom. /I Egypten Osiris, Horus och gudinnan Isis, i Palestina Baal-Astarte/.

En rabbin Baruchya Russo lärde, att alla förbud i den judiska lagen nu var påbjudna: incest, homosex o.s.v., ty för att Satan skall komma till makten i världen måste mänskligheten förstöras moraliskt. Bort med alla religioner och all moral och all laglydnad.

Anonym
#3. Publicerat 2019-03-30 av Anonym

Jacob Frank (1726-1791) var fruktad av alla för sin ondska. Som trogen Zevi-lärjunge ’övergick’ han till katolicismen. Frank sammanfattade sin lära i en bok med titeln ”Herrens uttalanden”, enligt vilken Gud skulle vara ond. Frank proklamerade sig själv som messias. Han föreskrev att inte tala sanning, förkastade samtliga moraliska seder och bruk och förklarade att den enda vägen till ett nytt samhälle gick genom förstörelse av den dåvarande civilisationen.

Under 1700-talet gick en frankistisk väckelse över världens judar, Jakob Frank fick efterföljare bland troligen de flesta judar”. Slut citat från Sjöbergs bok.

Aquilina säger: Den Stora Älgvandringen gillar jag. Vara i nuet i skogen, där fast samtidigt här hos mig. En fin start på våren.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen