Gratis iPhone och Android mobilappar
Registrera dig här
Jimmy85a
Jimmy85a säger: Någon som vill ses över en fika i helgen?
Skriv i megafonen

Forum >> Religion och tro >> Debatt


Anonym

Änglarnas samvete

Endast varelser med samvete är moraliska varelser och moraliskt ansvariga. Här skiljer sig änglar och människor från djur. 

Är det någon som har en uppfattning om hur änglarna skapades samt varför de skapades med, på det moraliska planet liknande egenskaper som människorna? Änglarna anses könlösa och reproduceras åtminstone inte i samma bemärkelse som människor, men däremot kanske på annat vis. Annars anses de ha skapats styckevis - varje enhet för sig. Kan änglarna därför anses vara ett enhetligt släkte, i samma bemärkelse som människorna? Det finns ju i himlen tydligen andra varelser än just änglar. Också dessa skapade styckevis. Är de av samma art som änglarna eller skiljer de sig från dessa på liknande sätt som människor, från djur? 

Hur kan det vara så att änglarna är skapade med ett samvete, och därför är moraliska varelser, när de inte behöver eller kan få syndernas förlåtelse? Varför längtar änglarna efter att få blicka in i frälsningns hemlighet? (1Pet 1:12)? Varför kan de inte förstå dess innebörd när de nu är beskaffade med samvete samt med förmågan att skilja mellan rätt och fel?

Tro nu inte att jag legat sömnlös och grubblat på det här. Det slog mig för en liten stund sedan, och tankegången fortsatte. Viktiga och inresanta frågor, eller hur?;)
Ingen har svarat på detta inlägg!