Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Religion och tro > Diskussion

Rosie
Skapat 2024-04-29 av Rosie, kvinna, 81 år, Örebro län.
Villolärans dragningskraft
Hej! Jag vill dela lite ur Rosenius bok: Guds Ande och ord, ty den är mycket uppbygglig. Han utgår hela tiden från Guds ord i allt han skriver, och har ett ljus över djupare bibliska ting. Han är mycket ödmjuk och ser att han ingenting är och kan i sig själv, ett bibliskt sundhetstecken. Och han brinner för Guds ord! Han skriver om villolärans egna dragningskraft. Det är inte nog med att villoläran har ett sken av sanning och ser ut att stämma överens med Guds ord, den har också en egen dragningskraft på människor. Naturligtvis beror det delvis på att djävulen har sitt finger med i spelet. Den fallna människan älskar ju mörkret mer än ljuset och lögnen mer än sanningen. Men det är inte hela förklaringen, skriver Rosenius. Dragningskraften hör till det utmärkande för villoläran. Den talar öppet om det som människan själv innerst inne tänkt och tyckt och önskat. Det är ju så med oss att vi helst tror det som vi själva har kommit fram till. Guds tankar och vägar däremot strider mot det vi tycker och känner. Det är kanske främsta orsaken till att vi så lätt rycks med av en villolära. Det är också förklaringen till att man reagera så olika inför en villolära. Det som den ene tycker är så uppenbart felaktigt att han inte kan begripa hur någon kan låta sig luras av, det kan den andre falla i för att det stämmer så väl vad han själv tänker, tycker eller önskar: om någon till exempel lär att man kan leva hur ogudaktiga som helst utan att det behöver kallas synd, att vi blir rättfärdiggjorda genom gärningar och inte genom tron på Jesus Kristus, att Jesus inte var Guds son osv. Då ter sig sådana villoläror så grova i de troendes ögon att de inte förstår hur någon kan vilseledas av dem. Så tycker inte den blinda världen. Den har tusen gånger tycket och tänkt likadant eller åtminstone önskat att man kunde få tro så. Därför slukar den allt med stort begär. För världen är det den allra läckraste mat och dryck. De som måste bedra de väckta och troende måste därför vara av finare art.
Ja det här var hämtat ur Carl Olof Rosenius bok, och vill ni läsa mer och tal del av Guds ord och vishet så: låna boken eller lyssna eller köp. Gud välsigne er!
Hälsn Rosie

Svar på inlägg

Rosie
#1. Publicerat 2024-04-29 av Rosie
Hej igen! Rosenius skriver och berättar sen om de olika villolärorna av sk finare art, som kan bedra och locka frälsta. De som är hårfina och kan tyckas låta rätt och bra och bibliskt vid första syn.
Hälsn Rosie
Rosie
#2. Publicerat 2024-04-29 av Rosie
Hej igen! Jag vill också rekommendera: Syndens dagliga plåga av Rosenius. Den visar människans brottningskamp mot den egna fallna gamla människan. Och vad som är ett sunt förhållningssätt och inte. En mycket viktig bok! Rosenius är en av våra allra mest kända och lästa och omtyckta frälsta själavårdare.
Hälsn Rosie
Rosie
#3. Publicerat 2024-04-29 av Rosie
Hej igen! Angående villoläror, det finns en stor frestelse i att tolka Guds ord individuellt och även modernisera Guds ord in i vår tid och vårt samhälle, alltså anpassa Guds ord efter allt det, i stället för anpassa människan, tiden och samhället till Guds ord. Så påverkade har vi blivit, att vi kan mena att Gud måste förstå att vi INTE KAN och kanske INTE BEHÖVER och INTE VILL leva efter Guds ord, bud och vilja helt och hållet. Bär vi då ut en sann lära efter Guds vilja, eller en lära efter människans egna vilja? Vad mäter vi det med? Individuella känslan, tyckandet, tron, eller Guds eviga ord som består genom alla tider?
Hälsn Rosie
Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen