Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Religion och tro > Diskussion

Rosie
Skapat 2024-04-18 av Rosie, kvinna, 81 år, Örebro län.
Brottningskampen
Hej! Varje dag har vi frälsta en brottningskamp mellan vår inre människa, vår ande, och vårt kött. Vi har också en brottningskamp mellan våra sinnen och djävulen, världens furste. Om vi inte ser detta får vi problem med sanningen, för sanningen är att alla människor efter syndafallet har ett kött som är fånge under syndens lag. Om vi inte alls tror att köttet är fånge under den lagen finns en överhängande risk att tro att det som känns rätt och bra i köttet är från Gud och gott i Guds ögon, när det i själva verket kan vara synd. Vår inre människa som blivit ny skapelse leds av Anden, gläds över att följa Anden och Guds lag. Protesterna mot Guds lag ligger enbart i köttet, då ofta i ett kött som blir upprört och sårat om det inte får styra och bestämma själv. Räddningen från syndens lag är denna: Leva i Kristus Jesus! Förbli i Kristus, hålla Kristus bud och Guds lag! Ledas alltid av Anden som med vår ande ropar: Abba! Fader! Våra köttsliga sinnen tvättas och tumlas varenda dag i världens andes maskin. Gå inte in på de köttsliga sinnenas väg och bli köttslig själv! Låt Gud förnya alla dina tankar efter sin vilja, så tankarna gläds över hans goda fullkomliga lag och vill följa den! Sinnena ska vara inriktade på det som är där ovan, i det himmelska! Se framåt mot befrielsen, lev i befrielsen i nuet genom Kristus Jesus! Arbeta och skörda för Kristus Jesus, genom Kristus Jesus! Djävulen vill att du ska se bakåt, gräma dig, känna dig dålig och ynklig och svag. Men i Kristus Jesus är du en övervinnare, i honom triumferar du tillsammans med honom! Rom 7 säger: I min INRE människa GLÄDER jag mig över Guds lag, men i mina lemmar ser jag en annan lag som kämpar mot lagen i mitt sinne och gör mig till fånge under syndens lag i min kropp. Jag arma människa! Vem ska rädda mig från denna dödens kropp? Gud vare tack, GENOM JESUS KRISTUS, vår Herre! Alltså tjänar jag själv med mitt sinne Guds lag, men med köttet tjänar jag syndens lag. Så finns nu ingen fördömelse för dem som ÄR I KRISTUS JESUS. Livets Andes lag har I KRISTUS JESUS gjort mig fri från syndens och dödens lag.
Har du erfarenheter av brottningskampen och vill dela med dig: Välkommen här att styrka dina bröder och systrar i tron! De här insikterna är livsviktiga, för vårt andliga tillstånd och välmående. Låt er inte bedras, och bedra inte er själva som Guds ord säger med skärpa. Upptäck att allt som inte är enligt Guds vilja är: synd och efter syndens lag. Guds vilja: Guds heliga fullkomliga ord, genom den helige Ande: Kristi Ande!
I kärlek: Rosie

Svar på inlägg

Rosie
#1. Publicerat 2024-04-18 av Rosie
Hej igen! Vi behöver tacka nej till alla världens erbjudanden om att låta oss hjärntvättas i djävulens heta ångtvättmaskin, och ignorera hans uttorkande tumlare som krymper och skrynklar till alla själar, och vända oss bort från djävulens mangel där själar plattas ut av hans synds press och tyngd och sedan viks ihop och läggs på hög i hans syndiga förvaringsskåp med lås. Dags att vakna upp! Stå upp och var ljus, och Kristus ska lysa genom DIG!
I kärlek: Rosie
Här kan du skriva ett meddelande som kommer att visas för alla på KristenDate.se.
Skriv Skriv här Skriv i megafonen