smålänning i norr säger: När man läser historia ser man att syndanaturen ställer till problem men också att Evangelium förändrar och ger Väldoft
Skriv Skriv här Skriv i megafonen

Forum > Politik och samfund > Diskussion

Anonym
Skapat 2017-10-17 av Anonym.
88 åring dömd til fängelse för tankebrott
88-åriga Ursula Haverbeck döms till fängelse igen, för att ha förnekat den påstådda förintelsen. Åttonde gången gillt.

Är det rätt att döma en människa som dessutom är 88 år för något som rör en människas tankefrihet, yttrandefrihet och åsiktsfrihet? Kort sagt samvetsfrihet, alla har rätt att följa sitt samvete.
Det är grundläggande friheter som borde vara självklara i varje fritt land och i varje sann demokrati.

Är Tyskland en sann demokrati?
Är Sverige en sann demokrati? Här kan vi ännu fritt förneka "judiska fabler" (om vi tror så), men hur länge till?

Nej, det "demokratiska" systemet visar återigen sitt sanna ansikte.

https://www.nrk.no/urix/88-ar-gammel-_nazi-bestemor_-domt-til-fengsel-i-tyskland-1.13736427

Svar på inlägg

Anonym
#1. Publicerat 2017-10-17 av Anonym
"Tyske medier har lenge omtalt Haverbeck som «nazi-bestemoren» og har blant annet vist til at hun tidligere ledet et senter for høyreekstreme som spredte nazipropaganda, og ble stengt av myndighetene i 2008".
https://www.nrk.no/urix/88-ar-gammel-_nazi-bestemor_-domt-til-fengsel-i-tyskland-1.13736427

Kan tycka lite synd om henne ändå....
Anonym
#2. Publicerat 2017-10-17 av Anonym
Gideon2,hur många gånger har du blivit utslängd från Solid Love /KD?
Anonym
#3. Publicerat 2017-10-17 av Anonym
Ja, du. Det säger en del om medierna i Tyskland. De skall var demokratiska och objektiva och därmed sanningssökande, vilket de inte är. Alla skulle då komma till tals och de frågor fru Haverbeck ställer skulle diskuteras fritt och öppet. Så sker inte.

Tyskland är fortfarande olagligen ockuperat av de allierade som installerade en icke folkligt vald marionettregim, tillsatte kontrollerad media och förbjöd vissa åsikter och partier med anknytning till den legitima tyska regimen som folket valde 1933 under Hitler, och vars efterträdare blev Storamiral Karl Dönitz som från Flensburg regerade under några veckor i maj 1945 innan denne olagligen fängslades av amerikanarna.
ferguson
#4. Publicerat 2017-10-17 av ferguson
Ja, du. Det säger en del om medierna i Tyskland. De skall var demokratiska och objektiva och därmed sanningssökande, vilket de inte är. Alla skulle då komma till tals och de frågor fru Haverbeck ställer skulle diskuteras fritt och öppet. Så sker inte.

Tyskland är fortfarande olagligen ockuperat av de allierade som installerade en icke folkligt vald marionettregim, tillsatte kontrollerad media och förbjöd vissa åsikter och partier med anknytning till den legitima tyska regimen som folket valde 1933 under Hitler, och vars efterträdare blev Storamiral Karl Dönitz som från Flensburg regerade under några veckor i maj 1945 innan denne olagligen fängslades av amerikanarna.
Det är inte sant att Tyskland fortfarande är ocuperat av de alierade. Formelt tog det slut 1955 med "General Treaty" efter det betraktades de alierade trupperna som alierade. De sista kvarvarande restriktionerna upphörde definitivt 1991 genom "Treaty on the Final Settlement with Respect to Germany"

ferguson
#5. Publicerat 2017-10-17 av ferguson
forts
""Två plus fyra-fördraget, engelska Treaty on the Final Settlement With Respect to Germany, är det fördrag som slutligt reglerade andra världskrigets segrarmakters relation till de två tyska staterna, och banade väg för den tyska återföreningen den 3 oktober 1990. I avtalet förklarades också att det mellan länderna numera rådde fred. Fördraget avslutade således formellt det krigstillstånd som hade rått mellan Tyskland och de övriga makterna sedan andra världskriget och fördraget ersatte alltså den traditionella formen av fredsfördrag" vikipedia.

ferguson
#6. Publicerat 2017-10-17 av ferguson
Gideon, både du och fry Haverbeck förnekar förintelsen. Vilket får mig att ubdra hur du kan tro på bibelns budskap om Kristus som ju också är byggt på vittensebörd. Vad apostlarna och andra hade med sina egna ögon sett och hört. Jag vet inte hur många som gett vittensbörd om Jesus i NT 30-40 stycken är nämnda med namn och du tror det det har sagt och det de skrivet ner.

I dag gav Uppsala univeritet, tror jag det var, ut 500 samtal med polska koncentrationsläger fånger, direkt efter ankomsten till Sverig maj 45. De fick berätta vad de sett hört och varit med om. Dessa femhundra vittnar om det du du förnekar.

Du tror på de 30 i bibeln som skedde för 2000 år sen men inte på de hundratusentals som personligen vittnat om förintelsen. Ja, var är logiken i det?
Anonym
#7. Publicerat 2017-10-18 av Anonym
Bra tanke, Ferguson. Håller med.

Utan att ha läst vare sig Gideon2:s länkade artikel eller olw:s så kan jag bara konstatera att i en demokrati är tanke-, åsikts, och yttrandefriheten total. Allt annat är otänkbart och en skam för ett land som vill kalla sig fritt och humant. Detta är "democracy 101". Högstadienivå. Bokstavligen. Den diskussionen har/hade man på högstadiet. Ändå har vi de s.k. hetslagarna, som är klara ingrepp i yttrandefriheten, och därför också ett ingrepp i åsiktsfriheten. För vad är en åsikt värd som inte får yttras? I en demokrati skall ALLA åsikter få yttras - hur stötande och vidriga de än kan uppfattas vara. Det är det som skiljer en demokrati från en diktatur och totalitär stat. Frihet från förtryck. Klart som dag och natt.

Åsikter man inte delar får man vederlägga genom debatt och sakliga argument.

För om man börjar förbjuda åsikter - var slutar det då? Vilka åsikter ska förbjudas? Varför? Vem ska bestämma det? Du? Jag? Regeringen? Massmedia? Glöm inte Orwells "1984".

Klipper in rätt från de mänskliga rättigheterna:

Artikel 18 Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion och trosuppfattning och att, ensam eller i gemenskap med andra, offentligen eller enskilt, utöva sin religion eller trosuppfattning genom undervisning, andaktsutövning, gudstjänst och religiösa sedvänjor.

Artikel 19 Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

Anonym
#8. Publicerat 2017-10-18 av Anonym
En mycket tänkvärd och skarp analys av Mats Dagerlind (Samhällsnytt) om detta med yttrandefrihet, här i kontexten med NMR:s demonstration i Göteborg. Jag delar den till 100%.

Att bevittna det som hände i Göteborg i lördags var skrämmande, men inte på det sätt som de flesta journalister, politiker, fria opinionsbildare och analytiker har velat göra gällande.

Det mest skrämmande är inte att det kom en handfull nazister till Göteborg som inte tror på demokrati. Det verkligt skrämmande är att det kom tusentals motståndare till nazisterna till Göteborg för att visa att inte de heller tror på demokrati.

Det mest skrämmande är inte att det på Bokmässan strax intill fanns en liten monter där den av somliga naziststämplade tidningen Nya Tider ställde ut. Det verkligt skrämmande är att iaktta hur värnandet om yttrande-, åsikts- och tryckfriheten hos stora delar av det övriga kultur- och mediaetablissemanget visat sig vara en tunn flagnande fernissa så snart dessa friheter nyttjas för att uttrycka något som detta etablissemang ogillar.

Det mest skrämmande är inte att det finns en liten nazistisk organisation i den politiska marginalen i Sverige som inte tror på demokrati. Det har det under olika namn gjort i snart hundra år och kommer troligen att göra i hundra år till. Det verkligt skrämmande är att våra riksdagspartier nu förklarar sig beredda att dagtinga med demokratin med den nyspråkligt förrädiska motiveringen att man vill slå vakt om demokratin.

Det mest skrämmande är inte att läsa det media skrivit och politiker sagt om nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens närvaro i Göteborg och det partiets ideologi. Det verkligt skrämmande är i stället det stora tomrummet skapat av det media och politiker inte skrivit och sagt om den flora av andra lika odemokratiska organisationer på vänsterkanten som också var på plats i Göteborg.

Det verkligt skrämmande är medie- och politikertystnaden kring den autonoma våldsbejakande gatuvänsterns organisationer som AFA och internationella ARNA, detta trots att Säpo tydligt i sin dokumentation av den våldsbejakande och demokratihotande extremismen slagit fast att den utbredda vänsterextremismen utgör ett väsentligt större hot än den förhållandevis marginella högerextremismen.

Det verkligt skrämmande är bristen på analys av exempelvis närvarande Rättvisepartiet Socialisterna – ett parti som i liknande sammanhang tidigare samarbetat med en annan fraktion av den våldsbejakande gatuvänstern, Revolutionära Fronten, RF, ett parti som systematiskt med aktioner ägnat sig åt att bryta mot lagar och hindra demokratins gång, ett parti som hyllat flera kommunistiska diktaturer och deras massmördare till ledare och ett parti som sanktionerar kommunistiskt maktövertagande med väpnat våld på olika platser i världen.

Anonym
#9. Publicerat 2017-10-18 av Anonym
Forts. på Dagerlinds text:

Det verkligt skrämmande är bristen på uppmärksamhet kring att den vänsterradikala organisationen Expo, som får statligt stöd, utanför sitt tält i Göteborg upplät plats åt andra grupper som hyllar massmördare som Ernesto ”Che” Guevara.

Det verkligt skrämmande är att när hundratals svenska och från utlandet hitresta vänstervåldsverkare går till attack mot inte bara nazisterna, utan också mot polisen, med stenslungor, flaskor, knallskott, bengaliska eldar och sparkar i ansiktet, då sammanfattar förment opartiska och sakliga SVT det som händer i Göteborg som att ”hela staden gick man ur huse för att visa sin avsky för NMR och deras hemska åsikter och för att sprida kärlek”.

Det verkligt skrämmande är när borgerliga partiledare vill förbjuda pilar som symboler för att dessa avlägset kan tänkas associera till hakkors, samtidigt som man är helt ointresserade av att problematisera den flitiga förekomsten av hammaren och skäran och röda stjärnor, symboler som är besudlade med tio- eller hundratals miljoner människors blod och ett totalitärt förtryck av hela folk och kontinenter i mer än ett halvsekel.

Det verkligt skrämmande är etablissemangets inkonsekventa hållning till olika totalitära massmördarideologier. Medan man resolut stänger dörren för den som kallar sig nazist, kan man som Åsa Linderborg vara kulturchef på Sveriges största tidning samtidigt som man kallar sig för kommunist eller firad skådespelare som Sven Wollter samtidigt som man hyllar Stalin.

Det verkligt skrämmande är den brist på tillit till folkviljan eller rentav det folkförakt som detta etablissemang uppvisar när man inte törs stå upp för de demokratiska fri- och rättigheterna för alla. Ingen människa har dött av att få höra någon annans åsikt, hur vedervärdig denna åsikt än kan upplevas. Det är först om vedervärdiga åsikter får ett brett folkligt stöd och leder till konkreta politiska förändringar som det kan bli farligt.

Uppenbarligen hyser etablissemanget så låga tankar om det svenska folket att man tror att vi kan förvandlas till nazister hela bunten om vi låter En handfull NMR:are då och då traska runt på stan med sina gröna flaggor. Tror man det, då är man inte demokrat och skall heller inte utge sig för att vara det.

Det är hög tid för våra politiker, fria opinionsbildare och journalister att bekänna färg: Är du demokrat eller inte? Om du är det så slutar du tafsa på yttrande-, åsikts-, press- och mötesfriheten och står kompromisslöst upp för alla människors rätt att utnyttja dessa rättigheter på lika villkor.

Anonym
#10. Publicerat 2017-10-18 av Anonym
Sista stycket av Dagerlinds text:

I annat fall erkänner du att du inte är demokrat, att du inte är beredd att låta all offentlig makt i Sverige utgå från folkets vilja, att du tycker att en upplyst elit bör få sätta den politiska agendan och bestämma vem som ska och inte ska tillåtas ha en röst i den offentliga debatten. Men då tar du också nazisterna i hand, för det är precis ett sådant samhällssystem de förordar.

smålänning i norr säger: När man läser historia ser man att syndanaturen ställer till problem men också att Evangelium förändrar och ger Väldoft
Skriv Skriv här Skriv i megafonen